Η συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού που θέλουμε, για την τακτική της διεκδίκησης της λύσης αυτής, για το πως θα χειριστούμε κρίσιμες γεωστρατηγικές παραμέτρους, αλλά και για το ποια θέλουμε να είναι η θέση της χώρας μας στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι μια συζήτηση που αφορά κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο.

Πρόκειται για μία συζήτηση σύνθετη και πολυεπίπεδη.
Κυπριακό, ασφάλεια, ενέργεια, εξωτερική πολιτική.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, παρουσιάζουμε αναλυτικά την πρόταση μας.

Γιατί θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της και να υπάρχει ικανός χρόνος προκειμένου να συζητηθεί.

Αντί για συσκότιση, μυστική διπλωματία και επιλεκτική ενημέρωση μίας μικρής ομάδας υποστηρικτών, γίνεται μια πλήρης και αναλυτική παρουσίαση στόχων και μέσων που υπηρετούν την επίτευξη τους, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Αντί για θολές προσεγγίσεις και εποικοδομητική ασάφεια, παρουσιάζονται ξεκάθαροι στόχοι, συγκεκριμένες προτάσεις και σαφείς προσανατολισμοί.

Αντί για επίπλαστα διλλήματα ονοματολογίας, καταγράφονται καθαρές τοποθετήσεις ουσίας.

Για το Νικόλα Παπαδόπουλο και τις δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, η Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και λύση του Κυπριακού, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, προϋπόθεση  για λύση του Κυπριακού που θα κρατήσει στο χρόνο, μέσο προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και όρο επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση των βασικών πτυχών της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Η αποτυχία της στρατηγικής Αναστασιάδη Η πορεία προς το αδιέξοδο Το ψευδοδίλημμα περί Ομοσπονδίας Οι βασικές παράμετροι της λύσης Η Ανάγκη για Νέα Στρατηγική Βασικές πτυχές της Νέας Στρατηγικής Ασφάλεια και σιγουριά για όλους τους πολίτες Η Διαπραγματευτική τακτική στο Κυπριακό Θεσμικός εκσυγχρονισμός των μηχανισμών λήψης αποφάσεων και συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Η Δομική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς και η επανεπένδυση στην Άμυνα της Κύπρου Πλήρης αξιοποίηση της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Η Κυπριακή Δημοκρατία στο επίκεντρο της διπλωματικής σκηνής της Ανατολικής Μεσογείου Ταχύτατη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών με έμφαση στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα Η διεθνής αποδόμηση του ψευδοκράτους Μέτρα επανενσωμάτωσης των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία
Η Αλλαγή έρχεται...
00Μέρες
00Ώρες
00Λεπτά
00Μέρες